23
Spa
09

Mama, tpfu – tėti, gimdyk mane atgal!!

Motinos Gamtos vietoje, jei ji turi akis ir ašarų latakus, verkčiau kruvinom ašarom. Iš pradžių kelnes dėvinčios moterys, o dabar – gimdantys vyrai???

Pradžia

Visi pamenate garsųjį filmą Junior (1994), su garsiausiu visų laikų Arnoldu – Schwarzeneggeriu. Tuomet niekas nesigilino nei KAIP, nei KUR. Buvo faktas, faktas įsukęs pora juokelių turintį filmą ir viskas.

Taip buvo 90‘iais.

1999 m. ir dešimt metų vėliau, paminėti atvejai, kai transseksualūs vyrai pagimdė vaikus. Tai buvo įmanoma, nes jų gimda ir kiaušidės buvo visiškai sveikos.

Dar aprašyta atvejų, apie vyrus, kurie nešiojo vaisių arba jo liekanas be placentos. Tai anomalija, pavadinimu „fetus in fetu“ – vaisius vaisiuje. Kuomet vystantis dvyniams, vienas „supiktybėja“ ir vystosi pirmojo kūno ertmėje. Aprašyti atvejai, kai vyras dvynį nešiojo 36 metus!

Panašų atvejį, tik išorėje ir su moterimi, galite pamatyti South Park Nurse Gollum

Iliustracija

Pirmiau noriu apie šį vaizdelį. Žinią apie tyrimus vyrų ir nėštumą paskleidė viena man dėsčiusi gydytoja. Tada užvirė karšta diskusija. Kas už kas prieš, argumentai virė kaip daržovės sriuboj. Apie šią nuotrauką , nusprendėm – ji „fake“ – čia mažiausiai antro trimestro pabaigos, trečio pradžios (22-34 savaitės arba 5-8 mėnuo) pilvo vaizdas, tačiau – nėra krūtų, išlikęs vyriškas plaukuotumas (check out: pažastis ir barzdą). Nejau vyriškų hormonų fone galima išnešioti vaisių? Net jeigu jie nevartojami išoriškai, placenta ir hipofizė, pagal visus dėsnius turėtų gaminti prolaktiną, estrogenus, progesteroną ir t.t. Kadangi Thomas Beatie vis tiek yra moteris ir turi turėti receptorių šiems hormonams, tai kur po galais jų vizualus pasireiškimas?!

Mokslas

Mokslas dabar teigia, jog eksperimentuojama su vyriškos lyties žiurkėmis – joms persodinamos jų motinų gimdos (dėl mažesnio imuninio konflikto, mažesnės komplikacijų ir atmetimo grėsmės), nes po inkstų transplantacijų pagimdę moterys įrodė, jog ir po buvusios galingos imunosupresijos (organizmo nusilpninimo, liaudiškai tariant) gimdyti galima. Tokiu atveju, bei palaikant hormoninį foną, nėštumą pavyksta išnešioti net iki kelių mėnesių.

Realybė

Ieškant informacijos apie nieko nenutuokiančias peles, turinčias vyriškas genitalijas ir gimdą, radau tai:

Ponas Lee. Metų žmogus (?!). Specialiai sukurtame tinklapyje galima sekto jo būklę. Jau nekalbu apie tai, kad pateiktas monitoringas: EKG, ultragarsas ir širdies veikla, geresnis būtų net ir Barbės rožiniame namelyje; „mokslininkai“ demonstruoja štai tokią – radiografinę nuotrauką:

scan_lg

Taip, aš ir tą patį pagalvojau. WTF? Visų pirma – paprastai radiogramos nėščiosioms nedaromos, tiesa, kalbama kad Amerikoj nuo tam tikro laiko jas daryti visai saugu. Tačiau antra – nuo kada radiogramos spalvotos ir tokios…. “aiškios“? Atsakymas – nuo tada, kai reikia paspalvinti struktūras, kurios parodytų jog nėštumas ten, mano galva, „įpieštas“.

Video teigiama, jog ponui Lee, duotuoju metu buvo 4 nėštumo mėnuo. Jeigu tai būtų moteris, išryškėtų krūtys, platėtų dubuo, pilvas dar nebūtų toks didelis ir taip aukštai. Be to gydytojas klauso pilvą su stetofonendoskopu per marškinėlius? Tai visiška nesąmonė, jau vien pagalvojus apie hormonus – progesteroną, estrogenus, prolaktiną ir oksitociną, nė vieno jų “nesimato“ nei ant Thomas Beatie nei ant Mr. Lee.

Nepaisant to, kad man tai kvepia dar vienu nevykusiu USA gaminiu, nejučia pagalvoji – juk nieko nebūna iš nieko. Kuriant filmą ar šias istorijas kažkam turėjo ateiti stimulas, impulsas, kas nors, priverčiantis kurti apie tokius neįtikėtinus dalykus.

Galų gale – kodėl taip drastiškai eiti prieš gamtą? Juk moterų ir taip daugiau negu  vyrų. Ar JAV taip ruošia vyrus toms tautoms, kurių moterys feministės arba jų mažai? Ar čia būdas, kuo užimti didėjančią viengungių vyrų populiaciją Kinijoje? Kai mes diskutavome, dar buvo neatšalęs gėjų poros noras įsivaikinti, dėl to daug kas mąstė – gal tai JAV remia homoseksualius vyrus? Skiria jiems tiek daug pinigų ir kastruoja jų pačių motinas, kad tik sūnus galėtų pagimdyti?!

Neburbu aš kaip suskretus konservatorė ant technologinio progreso, tačiau viskam, net ir progresui, ribos yra. Galima galvoti ir visai pasyviai – o kas čia tokio?

Man tikrai labai įdomu, ar mano tinklaraštį  skaitantys vyrai, galvoja kaip video herojus? Ar norėtum pabandyti pats? O skaitytojos – džiūgauja- oh happy day laikai atėjo? Valio valio nebereikės sukt galvos, apie savo pilvuko žalojimą ir 9 mėnesių kančią? Ar norėtum leisti pabandyti jam?..


13 Atsakymai to “Mama, tpfu – tėti, gimdyk mane atgal!!”


  1. 23 spalio, 2009 06:53

    Ne, jokiu būdu nesutikčiau. Kodėl? Nes tai nenatūralu – neturiu aš jokios gimdos. …Kur ten gali tilpti vaikas?

  2. 2 Marius
    23 spalio, 2009 12:13

    Čia jau, manau, psichiatrų kompetencija dirbti su tokiais :D

  3. 3 Linas
    23 spalio, 2009 15:55

    na ne, ne uz ka… gal visi turim savo vieta? [ar irgi mano mano paziuros lb senamadiskos?]

    • 4 nassa
      23 spalio, 2009 16:47

      dėkinga už pasisakymus!
      ->DarkSkyGhost – man ir toks klausimas kilo – kur gali tilpti vaikas, tačiau pas moterą irgi nekažin kiek ten tos vietos, o telpa :)

      ->Marius – o psichiatrui, kuris tam pritaria reikia irgi psichiatro pagalbos :D

      -> Linas – ne senamadiškos pažiūros, logiškos visai

  4. 23 spalio, 2009 20:58

    Hmz, kiek girdėjau pirmoj nuotraukoj esantis nėščiasis bandė ir antro vaiko susilaukti… Vis tik manau, kad vyras negali išnešioti kūdikio netapęs moterimi – juk hormoniniai pokyčiai yra esmė.

    Aš tai niekam neleisčiau pasisavinti galimybės išnešioti kūdikį ;). Čia juk privalumas, o ne trūkumas.

  5. 24 spalio, 2009 11:18

    Zmonija arba tiksliau dalis jos visai nupuso su tokiais norais:F Net slykstu apie tai galvot. Primena post apokaliptinius fantastinius filmus su visokiais isgamom ir slykstunais.
    Butu mano valia butu uzdrausti visi pederasteliu paradai ir panasiu nukrypimu reklamavimai.

  6. 27 spalio, 2009 20:10

    Taigi lygios teisės :D tokiais tempais “progresuojant“ greit nebeliks tų diskriminacinių gamtos principų :D ir bus tada visi vienodi, visi vienos lyties, na ne rytoj dar… kada nors… :D

  7. 12 Marius
    10 lapkričio, 2009 21:41

    Idealiausia, jei vyrai gimdytų vyrus, moterys moteris. Hormoninė aplinka tokia pat būtų. Čia manau normalu ir logiška, gal taip ir bus atity. Bet šis atvejis, tai totali diagnozė :D

  8. 13 Justikas
    18 lapkričio, 2009 17:18

    Ponas Beatie – realus, nesumeluotas atvejis. Nezinau, kaip jam ten baigesi su antru nestumu :) Ponas Lee – internetinis performansas – tai pokstas (http://en.wikipedia.org/wiki/Male_pregnancy).

    As manau, kad Lietuvoje pirma reiketu pasiekti toki (mentalini ir ekonomini) lygi, kad zmones ligoninese nuo elementariu infekciju sugebetu gydyti, o tada jau lietuviai gal ir gales pasisakyti tokiais klausimais kaip dirbtinis apvaisinimas ar vyru nestumas :D


Parašykite komentarą