Iš karto atsiprašau už nekokybiškas nuotraukas. Nemoku fotografuot, o ir apšvietimas namie, ne idealiausias :]
Pagrindinis instrumentas, kurio reikia šiam gėrimui tai espresso kavinukas, kurių dabar galima rasti didžiuosiuose prekybos centruose. Saviškius pirkau Vokietijoje „Butlers“ parduotuvėje. Mažesnio kaina 6,99 €, didesnio – 9,99 €.
Įpilam vandens
Įdedam kavos – svarbu ją gerai suspausti. Taip kava bus stipresnė ir aromatingesnė. Ant viršaus galima dar pabarstyti cinamono ar kokios aromatizuotos kavos. Dėl kvapo ;]
Verdam
Pieno puta
Yra tokie specialūs milkshake‘riai, tačiau maniškis sugedo po metų, dabar naudoju paprastą arbatos nukoštuvėlį, išsiplakai visai neblogai. Pieną prieš tai pašildau „mikrobangėj“.
Suplaku. Judesiais aukšytn-žemyn-aukštyn-žemyn ;]
Į puodelį dedu pora gabaliukų cukraus, geriausia rudo. Šlakelis kavos, suplakto pieno ir… Wualia!
kai ne ką, niekad nežinojau, kad gerai susiplaka su arbatos koštuvu!
reiks pasidaryt!
ir net nepagalvojau, kad galima į kavą kokių nors skanumynų pribarstyt :)
p.s. pas mane irgi tokie du kavinukai stovi!
linkiu smagiai juos naudot pagal paskirtį :)
pradžioje plakiau su vadinama šluotele.. tinka tik cafe latte daryti :)
Gėriau :)
Žinau ;]
gražus puodukas xD
Kiek daug vargo del kavos puodelio :D
anoks čia vargas! :) tik taip atrodo
Galbut. Niekad nemeginau :)
as vakar senukuose uzmaciau du tokius kavinukus.. o maniau, kad egzistuoja tik bialetti, katru kainos shimtais skaichiuojamos :D bet as tai vis planuoju bialetti mukka express nusipirkt- ten iskart ir puta suplaka tuo paciu slegiu :)
mukka epress geras daikčiukas, bet man toks labiau tingiems italams sugalvotas. Dėl to ir vadinasi – espresso macchiato pasidaryti pačiam.
mačiau sendaikčiuose tokiu, kaip mano yra. kelis litus tekainuoja.
kai įsigysi bialetti kvieski į svečius :D
Kavinuke negalima suspausti kavos! Atsiranda sprogimo rizika. Ne vienam taip nutike.
bullshit! antroj foto matosi gi toks štopseliukas, ten angelė yra, pro ja išeina visas slėgis. visada suspaudžiu, niekad nesproto.
Tas sraigtas ekstra atvejams. Ne kartą girdėjau, jog žmonėms yra taip sprogę kavinukai. Oficialiose “Bialetti“ (jie šio kavinuko išradėjai) instrukcijose nurodoma tiesiog įdėti kavos jos nespaudžiant, nubraukti kaupą ir viskas. Beje, jei nežinojote vandens reikia pilti tik iki to sraigto apačios ir nė trupučiu daugiau. Jei įpilsite per daug vandens ir suspausite kavą po kelių virimų sprogimas garantuotas, ypač su neoriginaliu, ne Bialetti, kavinuku ;)
na taip, neparašiau, bet žinau kad vandens reikia pirki iki sraigto aka angos. Apskritai su pasakymu “gerai suspausti“ neturėjau galvoje “spausti su 1t jėga“ ar panašiai. proto ribose.