30
Lie
09

Pasidaryk pats – espresso macchiato

Iš karto atsiprašau už nekokybiškas nuotraukas. Nemoku fotografuot, o ir apšvietimas namie, ne idealiausias :]

Pagrindinis instrumentas, kurio reikia šiam gėrimui tai espresso kavinukas, kurių dabar galima rasti didžiuosiuose prekybos centruose. Saviškius pirkau Vokietijoje „Butlers“ parduotuvėje. Mažesnio kaina 6,99 €, didesnio – 9,99 €.

kavinukas

Įpilam vandens

vanduo

Įdedam kavos – svarbu ją gerai suspausti. Taip kava bus stipresnė ir aromatingesnė. Ant viršaus galima dar pabarstyti cinamono ar kokios aromatizuotos kavos. Dėl kvapo ;]

kava

Verdam

virimas

Pieno puta

Yra tokie specialūs milkshake‘riai, tačiau maniškis sugedo po metų, dabar naudoju paprastą arbatos nukoštuvėlį, išsiplakai visai neblogai. Pieną prieš tai pašildau „mikrobangėj“.

Suplaku. Judesiais aukšytn-žemyn-aukštyn-žemyn ;]

pieno puta

Į puodelį dedu pora gabaliukų cukraus, geriausia rudo. Šlakelis kavos, suplakto pieno ir… Wualia!

espresso macchiato

Reklama

14 Responses to “Pasidaryk pats – espresso macchiato”


  1. liepos 30, 2009 10:14

    kai ne ką, niekad nežinojau, kad gerai susiplaka su arbatos koštuvu!
    reiks pasidaryt!
    ir net nepagalvojau, kad galima į kavą kokių nors skanumynų pribarstyt :)

    p.s. pas mane irgi tokie du kavinukai stovi!

    • 2 nassa
      liepos 30, 2009 12:37

      linkiu smagiai juos naudot pagal paskirtį :)
      pradžioje plakiau su vadinama šluotele.. tinka tik cafe latte daryti :)

  2. 5 bithuthe
    liepos 30, 2009 19:35

    gražus puodukas xD

  3. liepos 31, 2009 00:40

    Kiek daug vargo del kavos puodelio :D

  4. 9 gegute
    rugpjūčio 10, 2009 16:57

    as vakar senukuose uzmaciau du tokius kavinukus.. o maniau, kad egzistuoja tik bialetti, katru kainos shimtais skaichiuojamos :D bet as tai vis planuoju bialetti mukka express nusipirkt- ten iskart ir puta suplaka tuo paciu slegiu :)

  5. 10 nassa
    rugpjūčio 10, 2009 17:24

    mukka epress geras daikčiukas, bet man toks labiau tingiems italams sugalvotas. Dėl to ir vadinasi – espresso macchiato pasidaryti pačiam.
    mačiau sendaikčiuose tokiu, kaip mano yra. kelis litus tekainuoja.
    kai įsigysi bialetti kvieski į svečius :D

  6. 11 Evaldas
    spalio 12, 2010 16:30

    Kavinuke negalima suspausti kavos! Atsiranda sprogimo rizika. Ne vienam taip nutike.

    • 12 nassa
      spalio 12, 2010 18:04

      bullshit! antroj foto matosi gi toks štopseliukas, ten angelė yra, pro ja išeina visas slėgis. visada suspaudžiu, niekad nesproto.

      • 13 Evaldas
        spalio 12, 2010 18:24

        Tas sraigtas ekstra atvejams. Ne kartą girdėjau, jog žmonėms yra taip sprogę kavinukai. Oficialiose “Bialetti“ (jie šio kavinuko išradėjai) instrukcijose nurodoma tiesiog įdėti kavos jos nespaudžiant, nubraukti kaupą ir viskas. Beje, jei nežinojote vandens reikia pilti tik iki to sraigto apačios ir nė trupučiu daugiau. Jei įpilsite per daug vandens ir suspausite kavą po kelių virimų sprogimas garantuotas, ypač su neoriginaliu, ne Bialetti, kavinuku ;)

      • 14 nassa
        spalio 12, 2010 20:05

        na taip, neparašiau, bet žinau kad vandens reikia pirki iki sraigto aka angos. Apskritai su pasakymu “gerai suspausti“ neturėjau galvoje “spausti su 1t jėga“ ar panašiai. proto ribose.


Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s


%d bloggers like this: